Helgläsning v33

Ibland blir man lite nyfiken… I måndags hade jag en plötslig storm av läsning när cirka 400 personer läste mitt inlägg om feminismens arga vita kvinnor. Kul! Någon som vill dela med sig av vem som lade upp länken och var, mer exakt?

 

1. Åtminstone när det gäller utrikespolitik är det väldigt synd att Obama inte får sitta en tredje mandatperiod. Läs denna intervju med Obama och begrunda visdomarna.

2. Riktig energi eller grönt bistånd del 1:

soccketFotbollen var förstås inte robust nog. Dessutom konstaterade en fotbollskilles mamma följande: for the $60 it cost a charity to provide her family with one Soccket ball, she said she could have had her home hooked up to the electric grid,”

Läs hela artikeln för att även se att väldigt många som lever utanför elnätet har en elnätet nära sig.

3. Riktig energi eller grönt bistånd del 2: Greenpeace India gav en by en mikro-grid med 100 KW solceller. När sedan en minister besökte byn för att beskåda underverket möttes han av demonstrationer: Hamen nakli nahin, asli bijli chahiye (We do not want artificial energy, give us the real one)”. Ministern lovade till slut att dra in riktig el till byn.

4. LFTR-konceptet handlar om en torium-reaktor där bränslet hålls flytande, upplöst i ett salt. Transatomic Power har utvecklat ett koncept som liknar detta, men som kör på vanligt kärnavfall innehållande uran och plutonium. Tydligen ska ett annorlunda val av salt göra att man får en neutronekonomi som är god nog för att avfallet ska kunna bränna sig självt. (Orsaken till att avfallet är avfall är annars att bränslet inte längre är koncentrerat nog för att upprätthålla kärnklyvningen.)

5. I USA finns 3.6 miljoner anställda på snabbmats-hak. I början av 2007 var den federala minimilönen $5.15/h men sen höjdes den i tre steg fram till 2009 till $7.25/h. Det var alltså en ganska dödsföraktande 41-procentig höjning under pågående lågkonjunktur! Demokraterna jobbar på att fortsätta höja minimilönerna till $10.10, eller ytterligare 39% över två år. Enter the hamburger-maskin!

2 tankar kring ”Helgläsning v33

  1. Jag la upp den på FB i måndags så tror jag är skyldig. Den delades vidare av en salig blandning FB-vänner. Verkar som att fler är trötta på genusjihad.

    Mycket bra inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *