Några nedslag…

Några nedslag i gammelmedia och i bloggosfären:

Bengts villablogg, Sveriges ledande solcellsblogg, uttalar att det är ett ”dråpslag mot solcellsbranschen” att den inte får BÅDE elcertifikat OCH skattereduktion på 60 öre/kWh för producerad el, utan att man kanske måste välja antingen eller. Så är det förstås – solceller är så extrem-dyra att det behövs dubbla och trippla subventioner för att branschen ska lyfta!

Nordkoreas officiella sexism”What Park [Geun-hye, Sydkoreas kvinnliga president] did before Obama this time reminds one of an indiscreet girl who earnestly begs a gangster to beat someone or a capricious whore who asks her fancy man to do harm to other person while providing sex to him. […] She fully met the demands of her master for aggression, keeping mum about the nukes of the U.S. and desperately finding fault with fellow countrymen in the north over their nukes. She thus laid bare her despicable true colors as a wicked sycophant and traitor, a dirty comfort woman for the U.S. and despicable prostitute selling off the nation.”

Stefan Jansson, professor i växters cell- och molekylärbiologi, Umeå universitet, påpekar att Mp och V står ivägen för miljövänlig teknologi iochmed sin irrationella och vetenskapshatande inställning när det gäller GMO. De kräver med rätta anslutning till den akademiska huvudfåran när det gäller klimatet, men kräver motsatsen när det gäller GMO, kärnkraft, mediciner mm.

En strid om påvens skägg i form av en blogg-fajt om 1 majfirandets våldsamma historiska rötter mellan Flute och Cornu.

Halmstad har beslutat bränna 11 miljoner på en solcellspark som ska ge 0.5 GWh/år. Det hade räckt med 2 miljoner på landbaserad vindkraft för att få så mycket elproduktion, så det borde räknas som grovt slöseri även för en grön ideolog. Slöseriet stannar inte vid solcellerna – syftet är nämligen att producera el till kommunens elbilar. Ett stort problem med skatter är att man aldrig är lika försiktig med andras pengar som med sina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *