Helgläsning v36

1. Tatuerings-borttagningsindustrin i USA omsätter ungefär en halv miljard dollar och växer så det knakar. Undrar om den kan gå om ditsättningsindustrin med tiden.

2. Mattias Svensson anlägger ett historiskt perspektiv på drogdebatten. På 60-talet i Storbritannien talade man såhär om homosexualitet:

”Den främsta anledningen till det här förslaget är att det kanske kan få vårt samhälle att slutligen lämna frågan om att straffa homosexuella som hittills hindrat oss från att ta itu med den verkliga utmaningen, att hindra unga pojkar från att växa upp till vuxna homosexuella.”

Idag kan det heta såhär i den svenska drogdebatten:

Vi ska inte straffa de som tar droger. Ska man dömas ska det vara till vård, inte till fängelsestraff, säger exempelvis nyblivne vänsterpartisten och regeringen Perssons tidigare narkotikasamordnare Björn Fries i Dagens ETC (27/1 2014).

3. Väldigt sent, men ändå: Björn ”Nalle” Wahlroos gör ett strålande sommarprat om ekonomi, innovation mm i globalt perspektiv. Tack till signaturen F4nat1ken för tipset.

4. Miljöpartiets kanske mest internationellt kända person, Pernilla Hagberg, förstanamn på Vingåkers kommunlista, är aktuell med nya intervjuer om chemtrails och Planet X. SMHI är en del av konspirationen! Sedan blev hon utsparkad – det blev för illa tillochmed för Mp.

5. Vindkraftsbranschen har gjort en undersökning som visar att 77% av riksdagskandidaterna är rödgröna stollar som älskar subventionerna till förnybart. 70% av M-kandidaterna vurmar för elcertifikaten och även Kd och Fp har en majoritet certifikatkramare. Miniminivån om man ska personrösta på energifrågorna bör vara att säkerställa att den man kryssar vill avskaffa elcertifikaten och effektskatten på kärnkraft! Tipsa gärna varandra om kandidater i kommentarsfälten.

6. Antar att alla redan sett den, men:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *