En ny blogg har fötts

Det brukar sägas att politik är det möjligas konst. På den här bloggen hittar du resten! Det rationella men omöjliga, det anti-alarmistiskt skeptiska, det utopiskt liberala, det icke-gröna miljövänliga – helt enkelt en vänlig mattebaserad världsbild.

Alla policyförslag som kommer ur denna blogg måste antagligen betraktas som utopiska, av två skäl. Det ena är att dagens politiska maktutövande i symbios med gammalmedia är ganska dysfunktionellt och sällan tillåter rationellt beslutsfattande. Det andra att folk sällan tror att något annat än det vi har kan fungera.

Låter det haveristiskt eller pessimistiskt? Antagligen, men det beror på tidsperspektiv. Jag är i grunden optimistisk när det gäller mänsklighetens framtid. Generation efter generation blir vi smartare och kunnigare, men jag håller inte precis andan i väntan på rationell politik. Låter det drygt? Jo, kanske det, men vad väntar du dig när du läser en politikblogg?

4 tankar kring ”En ny blogg har fötts

  1. Jag har länge läst dina inlägg och kommentarer på olika forum på nätet. Det är alltid en fröjd att ta del av dina skarpa välformulerade och inte sällan väldigt roliga kommentarer. Du har påverkat min syn på flera områden, inte minst kärnkraften, och hoppas att du genom denna blogg kan påverka fler att tänka i en mer rationell men inte minst liberal bana. Egentligen tycker jag att du borde vara krönikör eller liknande på någon väletablerad mediainstution för att få större spridning. Hursomhelst – Lycka till med bloggen!

    //Seabranch

    1. Tack, Seabranch! Det ska bli kul att se hur många man kan nå på det här sättet.

  2. Hej där jeppen, mig känner du också igen. Kul att du startat en blogg! Cornu/Lars kanske kunde övertalas att lista den – han har dig att tacka för lite extra trafik och delar väl en del av dina ståndpunkter. Schlaug har du ju också hjälpt till att skapa trafik hos men det är knappast troligt att få honom att länka hit. Hursomhelst: lycka till!

    1. Hej Ugewis! Tack så mycket. Jag tar tacksamt emot all hjälp att sprida bloggen och kommer hugga tag i att försöka få fler inlänkar snart. Google Analytics säger iofs att jag har superexponentiell tillväxt sen jag slog på det i fredags kväll, så det verkar lovande. (0, 2, 6 besökare fredag, lördag respektive söndag!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *